26 oktober 2021

Wat is het beste kindermatras?

1 min read

Je wilt natuurlijk het beste voor je kind en daarom ben je op zoek naar het beste kindermatras. Kun je het beste kiezen voor een matras 90×190 of toch liever een kleiner matras van 70×140? En welk materiaal is het beste voor een kindermatras? Wij vertellen je hier meer over in dit artikel.

Formaat

matras 90x190

Een matras 90×190 kan ideaal zijn als je kind al wat groter is. Je zou ook zo’n matras (en bedframe) kunnen kopen als je kind nog klein is, maar dan is de kans groot dat hij of zij hierin ‘verzuipt’. Kijk daarom goed naar de lengte van je kind en bepaal aan de hand daarvan het ideale formaat.

Dikte

Een te dun matras is niet comfortabel. Aan de andere kant kan een te dik matras boven het bedframe uitkomen, wat ook niet fijn is. Bij hoogslapers en stapelbedden kan dit zelfs gevaarlijk zijn, omdat de uitvalbeveiliging dan minder goed zijn werk doet.

Materiaal

Een kindermatras moet niet te zacht zijn en voldoende ondersteuning bieden. Polyether matrassen beschikken over deze eigenschappen en zijn ook nog eens voordelig. De meeste kindermatrassen zijn dan ook gemaakt van dit materiaal.

matras 90x190

Conclusie

Het beste kindermatras is zo groot dat je kind hier nog enkele jaren op kan slapen. Toch is het matras weer niet zo groot dat je kind hierin ‘verzuipt’. Een kindermatras van polyether met een minimale dikte van acht centimeter is de beste keuze.