Verschillende soorten marketing

7 april 2021 Door Redactie

Wist je dat er een heleboel verschillende soorten marketing zijn? Vast wel, maar weet je ook welke dan allemaal? Sommigen zijn bekender, anderen niet zo. Om je een goed beeld te geven van de verschillende typen marketing hebben we er een aantal voor je opgeschreven. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan gauw door!

Advertenties

Een van de bekendste vormen van marketing is natuurlijk de klassieke advertentie. Deze wordt zowel offline, in bijvoorbeeld de krant, als online, in bijvoorbeeld de zoekresultaten van Google, aan doelgroepen gepresenteerd. Deze bestaat al lang en dat zal ook wel zo blijven, want advertenties leveren over het algemeen ook daadwerkelijk resultaat op!

Inbound marketing

Er popular is bijvoorbeeld inbound marketing maritieme sector. Deze B2B markt maakt daar veel gebruik van, omdat een harde- soms zelfs koude sales call daar niet zo goed wordt ontvangen. Met inbound marketing komt je doelgroep juist naar jou toe, omdat je jezelf presenteert als zijnde de beste oplossing voor hun marketinguitdagingen. Niet gemakkelijk, maar wel effectief!

Netwerken

Technisch gezien is het geen marketing, maar eigenlijk zou je het prima zo kunnen noemen. Netwerken is een ontzettend waardevolle manier om nieuwe klanten te werven, met name in de zakelijke branche waar bedrijven vooral aan elkaar verkopen.

Billboards

Natuurlijk zijn er ook meer klassieke vormen van marketing, waar billboards er natuurlijk een van zijn. In Nederland zien we ze met name langs de snelweg, hoewel je er in het centrum van Den Haag ook zeker een boel tegen kunt komen bijvoorbeeld. Billboards vallen op en hebben op die manier vaak een grote invloed op de doelgroep.

Radio en tv

Uiteraard kun je ook spotjes op de radio of tv draaien. Deze vorm van marketing bestaat inmiddels ook al een hele tijd en is relatief prijzig, waar dan weer wel een gigantisch groot bereik tegenover staat.