26 oktober 2021

Tips voor het renoveren van je huis

2 min read

Ben jij binnenkort van plan om je huis te renoveren of zit je wellicht midden in een verbouwing? Dan moet er veel gebeuren en zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moeten er vergunningen geregeld worden en moeten er genoeg materialen worden ingekocht. Het is een groot proces, waarbij we ons kunnen voorstellen dat je zo nu en dan iets vergeet. Daarom geven wij je graag een aantal tips voor tijdens een grote renovatie of verbouwing!

Plan van aanpak

Voordat je gaat beginnen met verbouwen is het goed om te bedenken wat je precies wilt en wat er moet gebeuren. Dit kun je het beste beschrijven in een plan van aanpak. Dit is erg handig voor als je bijvoorbeeld een aannemer of dakdekker inhuurt, zodat zij precies weten wat de bedoeling is. Ook maak je vooraf een begroting. Hierin beschrijf je wat je budget is en welke kosten je van plan bent om te maken. Houd voor de zekerheid een extra budget achter de hand, voor als de kosten dreigen uit te lopen. Als laatste maak je voor de gehele verbouwingsperiode een schema of planning. Zo heb je een houvast tijdens de verbouwing en kun je in de gaten houden of de verbouwing dreigt uit te lopen of niet.

Materialen en gereedschappen

Voordat je enthousiast aan de slag gaat met verbouwen is het goed om van te voren de benodigde gereedschappen en materialen in te slaan. Zo kom je tijdens de verbouwing niet in de knoop, omdat je materialen nodig hebt die bijvoorbeeld niet te leveren zijn op de juiste tijd. Verder zul je ook klusgereedschap in huis moeten hebben. In sommige gevallen is het ook raadzaam om na te denken over een dixie toilet voor in je tuin of een grote afvalcontainer die je kan huren voor het afval.