Tips voor het ontwerpen van je eigen kleding

30 september 2020 Door Redactie

Misschien was het vroeger altijd al je droom om je eigen kleding te ontwerpen. Zo willen veel meiden later in de fashion industrie werken en behoren tot de grootste modehuizen. Toch zul je ergens moeten beginnen. Zo kun je beginnen met het ontwerpen van je eigen kleding. Als hobby of met de intentie om hier in door te groeien. Maar hoe doe je dit en waar begin je mee? Wij vertellen het je graag!

Ontwerpen

Als je je eigen kleding wilt gaan maken zul je moeten beginnen met het ontwerpproces. Dit wil zeggen dat je zoveel mogelijk tekeningen maakt en schetsen. Zo leer je je eigen stijl kennen en weet je een beetje wat je precies wilt gaan maken. Bij een T-shirt ontwerpen of een ander kledingstuk zul je wel een tijdje bezig zijn. Neem dus ook goed de tijd voor de schets, zodat je zeker weet dat je tevreden bent met het resultaat voordat je het gaat maken.

Spullen inkopen

Als je eenmaal de schetsen af hebt, is het tijd om de kleding daadwerkelijk te maken. Zorg er daarom voor dat je alle benodigde spullen in huis hebt. Dit wil zeggen dat je een naaimachine hebt, scharen, garen, naalden, noem het maar op! Als je niet precies weet wat je allemaal nodig hebt, kun je een naaiatelier instappen of onderzoek doen op internet.

Produceren

Eenmaal bij het produceren kun je jezelf eerst trucjes aanleren via tutorials op internet. Hier vind je handige informatie over hoe je kleding in elkaar zet. Denk bijvoorbeeld aan naaitechnieken, maar ook hoe je om moet gaan met een naaimachine en het in elkaar zetten van patronen. Zo leer je hoe je op een snelle manier kleding kunt maken én voorkom je dat je het straks fout doet of jezelf bezeerd.