Schakel 304 (2013)

Het kunstwerk Schakel 304 staat op de Marense Dijk ter hoogte van de Hogeweg. Het werk is de publiekswinnaar van Kunst aan de Maas 2013.

Hans van Gerwen ligt zijn inspiratie van het ontwerp toe: “De Maas en het omringende landschap vormen samen de omgeving die wij nu zien, telkens anders, maar toch één. Bij het ontwerpen van het object was deze samensmelting het uitgangspunt. Twee cirkels zijn samengevoegd tot een nieuw geheel, dat aansluit bij de omringende natuur.”

Hans van Gerwen

Schakel 304 (2013)

Van Gerwen creëert lichtheid in lijn en vorm. Zijn werk kenmerkt zich door een mix van traditioneel vakmanschap en moderne vormgeving.

Gevoel voor vormgeving

Van Gerwen maakt heldere ontwerpen in een grote diversiteit met verschillende materialen. Door zijn vakmanschap en ervaring heeft hij een goed gevoel voor vormgeving en het gebruik van de juiste materialen en technieken ontwikkeld.

Schakel 304

“Bij het ontwerpen van het object was de samensmelting tussen de Maas en het omringende landschap het uitgangspunt” – Hans van Gerwen

Gekozen materiaal

Van Gerwen heeft als materiaal gekozen voor staallegering 304, omdat dit een combinatie biedt van duurzaamheid en uitstraling.

Staal 304 geschikt materiaal voor vormgeving

De keuze voor het materiaal (staal 304) bleek het meest geschikt voor het vormgeven van het beeld. Na heel veel wikken en wegen viel dit binnen de mogelijkheden.

Boodschap/inspiratie

Van Gerwen heeft bij zijn werk Schakel 304 geprobeerd een aantal, voor hem belangrijke eigenschappen van het landschap samen te vatten in één beeld. Met de plek waar het kunstwerk uiteindelijk terecht is gekomen als uitgangspunt.