Kies jouw stijl en bepaal het ritme

26 februari 2021 Door Redactie

Om een ​​kantoorinrichting te maken is een goede planning essentieel. Een goed geplande kantoorinrichting verhoogt de productiviteit en draagt ​​bij aan het welzijn van jouw medewerkers. Jouw kantoorinrichting moet een afspiegeling zijn van jouw bedrijf en hoe je graag werkt, zowel intern als bij jouw klanten. Geloof het of niet, de gemiddelde volwassene brengt meer dan 50% van zijn dag-uren door op kantoor. Het is het centrale deel van onze dag en vaak de plek waar we de meeste tijd doorbrengen. Daarom willen we niet alleen goed functioneren, maar ook een kantoorinrichting die een aangename en uitnodigende plek creëert om tijd door te brengen.

Wat is kantoorinrichting?

Simpel gezegd, ontwerp kantoorruimte gaat over het creëren van een ruimte die productief en doelgericht werken mogelijk maakt en tegelijkertijd ruimte laat voor creativiteit, maatwerk en personalisatie. In wezen zet je een podium neer zodat iedereen zijn rekwisieten kan meenemen. Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar design heeft een enorme impact op sturend gedrag op het werk. Je denkt er niet elke keer bewust aan als je door de deur loopt, maar de ruimte waarin je werkt heeft een krachtig effect op je prestatie en doel.

Waarom is kantoorinrichting belangrijk?

Fysieke werkplekken hebben een krachtige invloed op een breed scala aan factoren, zoals gezondheid, moreel, inclusie, creativiteit, samenwerking, productiviteit en doel. Laten we ons concentreren op die laatste twee:

  • Productiviteit – Slecht ontworpen werkplekken kunnen een enorm effect hebben op het werk, waarbij 46% van de professionals aangeeft dat hun bestaande werkruimte een grote invloed heeft gehad op hun productiviteit. Verhoog de productiviteit van uw team door hun werkomgeving te verbeteren.
  • Doel – Als we anderen dienen, worden we beter. Purpose is een buitengewoon krachtige motivator en je kunt het doel aanmoedigen door middel van het ontwerp van de werkruimte. Laat werknemers zien dat er voor hen wordt gezorgd, dat hun werk wordt gewaardeerd en dat ze het leven van anderen positief beïnvloeden.