Je woonkamer opknappen doe je zo

2 februari 2021 Door Redactie

Soms krijg je opeens een ingeving; je bent de inrichting van je woonkamer zat. Andere keren zit je er al een tijdje mee in je hoofd. Dat het gezelliger of mooier kan, maar hoe moet je daar nou mee beginnen? In deze blog geven we jou een aantal tips waarmee dit gemakkelijker wordt. Deze kun je eenvoudig toepassen zonder dat je daar al te veel tijd voor hoeft te reserveren. Een vrije middag in het weekend is al genoeg! Lees dus gauw door en ontdek onze tips.

Een lik verf

Met een goede lik verf kom je al een heel eind. Het klinkt misschien clich├ę, maar dit is echt waar. Dat komt omdat je vaak een relatief groot oppervlak opknapt, wat direct of indirect toch altijd opvalt en op die manier meer invloed heeft dan je vooraf misschien zou denken. Je kunt veilig kiezen en gewoon opnieuw witten, maar het is natuurlijk ook een optie om gewoon eens een muurtje een andere kleur te verven. De hele uitstraling van je woonkamer wordt daarmee anders!

Nieuwe lampjes

Naast de kleur van je muren en plafond heeft ook de verlichting een grotere invloed op de sfeer in een ruimte dan we zelf vaak doorhebben. Met nieuwe lampen kun je dus al gauw een flinke verandering teweegbrengen. Zeker wanneer je kiest voor de extra sfeervolle filament lampen, die je bijvoorbeeld hier kunt kopen: https://www.delampjesfabriek.nl/lampen/led-filament-lampen/. Het proberen meer dan waard!

Andere accessoires

Natuurlijk kun je ook gewoon eens kijken naar de accessoires die je nu in je woonkamer hebt, en daar misschien alternatieven voor gebruiken. Een ander kussentje, een nieuwe vaas met bloemen of een ander kleedje op de bank, alles bij elkaar heeft dat al gauw een invloed die je niet moet onderschatten. Je gaat het ongetwijfeld terugzien in het totaalaanzicht van je interieur!