Fiets- en wandelroutes

Ook met de fiets kunt u de landschapskunst route van Kunst aan de Maas ontdekken, op deze manier ziet u meer van het gebied in korte tijd. Op de route van Kunst aan de Maas liggen diverse fiets- en wandelknooppunten en natuurlijk is er daarnaast ook genoeg aanbod voor een hapje en een drankje.

Route Anders langs de Maas

Anders langs de Maas is een wandel-, fiets-, en struinroute van totaal ruim zeventig kilometer. De route loopt van Cuijk tot Den Bosch en kan ook in kortere trajecten gelopen worden. Bij deze route is een gids gemaakt met een routebeschrijving en informatie over de historie van het gebied, die onlosmakelijk verbonden is met de grillen van de Maas. Deze route is te verkrijgen via de MaasmeandersBekijk hier de digitale versie.

Route Land van Ravenstein

In het Land van Ravenstein wandelt u in een open, landelijk gebied met smalle asfalt weggetjes en groene graspaden. Als u de hele ronde van zestien kilometer aflegt, verkent u de uiterwaarden van de Maas. Kies de korte route van negen kilometer als u liever rustig wilt wandelen en rondkijken in oude dijk dorpjes. Download de fietsroute kaart hier.

“De springende hazen zijn ogenschijnlijk een vrolijk en speels tafereel. Maar zoals in de titel besloten ligt, zit er achter de speelsheid ook een zekere waarschuwing”

Jan van Dijk

“De geschiedenis van de Maasoevers is niet in één oogopslag te zien en dat is bij Duckstad ook niet het geval. Duckstad is een spel met zichtbare en onzichtbare verhalen uit de geschiedenis.”

Ninette Koning

“In de metaalconstructie zit glas verwerkt met kleuren, die ontleend zijn aan het gebied rondom de Maas. De glaskleuren zijn afgeleid van het water, de lucht en de natuur eromheen”

Herman Coppus

“Om zo concreet mogelijk te kunnen genieten van de rijkdom van natuur en het landschap, zijn rust, stilte en aandacht nodig”

Noortje Haegens

“Hebben we hier te maken met het product van een doorgedraaide werktuigbouwkundige of betreft het werkelijk industrieel erfgoed uit een voorbije Osse periode?”

Jos Verschaeren

“Witte zandzakken worden doorgaans gebruikt in situaties van watersnood. Ze staan symbool voor de menselijke strijd tegen het water, maar ik gebruik ze in mijn werk als bouwstenen om juist dichterbij het water te komen”

Simon Niks

“Met Retaining Wall wil ik ervoor zorgen dat de bezoeker van ver af zicht heeft op het werk en tegelijkertijd dichtbij is door het venster. Dit geeft mogelijk een vernieuwde blik op het landschap van Oss”

Thomas Bakker

“De houding van de groep plankende mannen is geïnspireerd op het wuivende riet en de taaie rietstengels langs de maas”

Irene Schaap

“Bij het ontwerpen van het object was de samensmelting tussen de Maas en het omringende landschap het uitgangspunt”

Hans van Gerwen

“Kijken met uw oren. Soundtrek eropuit met Weerthof & Pagée”

Weerthof & Pagée