26 oktober 2021

Dit doet iemand die in de thuiszorg in Arnhem werkt

1 min read
thuiszorg Arnhem

Voor iedereen die een switch naar de zorg wil maken, of gewoon op zoek is naar een nieuwe uitdaging: werken in de thuiszorg in Arnhem wordt steeds populairder. Er staan nog genoeg vacatures open, maar om te weten of dit iets voor jou is moet je snel verder lezen.

Wat je zoal doet

thuiszorg Arnhem

Een medewerker in de thuiszorg is iemand die bij de cliënt thuis over de vloer komt om daar zorg te bieden. Soms kan iemand niet naar een ziekenhuis, verpleeghuis of andere opvang komen. Het is in dat geval beter om ze thuis te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld bij oudere mensen het geval zijn of bij personen die terminaal zijn. Je verleent zorg, helpt bijvoorbeeld met licht huishoudelijk werk of douchen en zorgt dat de cliënt alles heeft om de rest van de dag door te komen. Wanneer dit van toepassing is, natuurlijk.

Helpen buiten het huis

Vaak wordt je ook gevraagd om te helpen met taken buiten het huis van de cliënt. Vaak kunnen zij deze taken zelf niet meer uitvoeren en is dat nu precies waar ze die thuiszorg voor nodig hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boodschappen doen of de post op de bus doen.