Dingen om rekening mee te houden als je een scooter gaat rijden

3 september 2020 Door Redactie

Een scooter is een ontzettend handig vervoersmiddel. Zeker wanneer je in de stad woont waar het soms lastig kan zijn om gemakkelijk en snel van A naar B te komen. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen ervoor kiezen om een scooter te gaan rijden. Toch zijn er daarbij ook enkele zaken om rekening mee te houden. Om dat gemakkelijk voor je te maken hebben we er daar een aantal van op een rijtje gezet. Benieuwd welke zaken dit zijn? Lees dan snel door!

Veiligheid

Een scooterhelm is verplicht wanneer jouw scooter een bromscooter is. Dat houdt in dat deze tot 45km/u kan rijden en een geel kenteken heeft. Daarnaast is het ook bij andere scooters, zoals de langzamere varianten met een blauw kenteken, aan te raden om een helm te dragen. Hiermee zorg je er namelijk voor dat jouw hoofd goed beschermd is wanneer je onverhoopt een keer valt!

Kleding en kou

In de zomer is het heerlijk om op een scooter te rijden, maar in de winter kan het aardig koud worden op jouw tweewieler. Zorg daarom dat je goede, winddichte kleding hebt waarmee je die kou kunt trotseren. Draag een dikke trui onder je jas, dan kom je niet als een ijsklontje aan op je bestemming.

Onderhoud

Het onderhoud van een scooter is belangrijk, omdat de scooter daardoor veel langer meegaat. Je kunt je onderhoud zelf uitvoeren, maar veel mensen laten dit door een garage doen. Je weet dan in ieder geval zeker dat het door een professional wordt gedaan, hoewel die natuurlijk ook fouten kunnen maken.