26 oktober 2021

De trends voor herenhorloges op dit moment

2 min read

Ook mannen dragen steeds vaker sieraden en horloges. Het is een manier om hun outfit een stoere look te geven en hiernaast komt het ook nog eens mannelijk over. Maar wat zijn nu mooie herenhorloges en wat staat wel en niet mooi? Ook op het gebied van herenhorloges wisselen de trends nogal. Ben jij benieuwd naar de mooiste herenhorloges van dit moment? Wij vertellen je graag meer over de actuele trends.

Retro

Bij herenhorloges kopen zal het je waarschijnlijk opvallen dat de retro trend weer erg populair is. Zo zie je veel horloges in het zilver en in het goud. Vaak hebben de retro horloges een digitaal display, waarmee we helemaal teruggaan naar de jaren tachtig. Verder hebben deze horloges een duurzame en elegante uitstraling. Ook horloges met een klein rond klokje en smalle bandjes zijn tegenwoordig weer hip! Elke man kan dit horloge dragen, wat het een échte klassieker maakt!

Smart watches 

Hoewel de horlogetrends van vroeger terug lijken te komen, is er ook een nieuwe trend ontstaan. Namelijk de smart watch. Deze trend past meer bij het huidige tijdperk, waarin alles gedigitaliseerd wordt en ‘smart’. Veel mensen denken dat smart watches heel futuristisch ogen, maar dit is alles behalve waar! Zo kan het design van een smartwatch lijken op een normaal herenhorloge, maar zit er een rond schermpje in, in plaats van een uurwerk. De smartwatch komt in diverse modellen, dus ook qua bandjes en klokjes kun je eindeloos variëren. Het voordeel van de smartwatch is dat je deze kunt koppelen aan je telefoon bijvoorbeeld. Als er iemand belt of je een berichtje stuurt, kun je dit dus zien op je horloge. Ook houdt het horloge het aantal stappen bij en kun je er zelfs het weer op bekijken. Misschien gaat dit verder dan waar een horloge voor bedoelt is, maar handig is het zeker!